Årlig inbetalning


Idag har vår gemensamma årliga inbetalning skickats till barnen och deras familjer i Mumbai, Indien, via Family Service Centres utbildningsprogram. Vi är fortsatt totalt 19 sponsorer som möjliggör skolgång för 19 barn samt bidrar med stöd till deras familjer.


Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

– Nelson Mandela


Vi har fått en uppdatering kring situationen i Mumbai och för de familjer som bor ute i de mest utsatta områdena i Mumbai. Nirmala Fernandes, Director Family Service Centre vittnar om en fortsatt ansträngd situation, trots att restriktionerna lättat något i landet. En rädsla för en tredje våg är påtaglig och barnens skolgång är fortsatt på distans. Socialarbetarna kämpar på med att fortsatt kunna nå de barn som är en del av organisationens program. De håller kurser, aktiviteter och seminarium online och bidrar till att skapa förutsättningar för samtliga barn som deltar i programmen så de kan delta även i de digitala aktiviteterna.


The situation here is now more stable than earlier.  But we still have the lockdown with several restrictions in place as the government is cautious owing to the fear of the 3rd wave of coronavirus hitting as well as the new delta strain.   Offices are able to function at 50% capacity but train travel which is literally the  lifeline of Mumbai is still restricted to just certain categories of workers. Our office is open with limited staff and most staff continue to work from home.  Programs are ongoing and owing to the current situation, through the efforts of our program officers, we are arranging several programs for sponsored students online.  These would have normally been held at the centre or nearby school, but through appeals we have had some very well qualified personnel to conduct various sessions such as career guidance for older students, personality development, English speaking, for various age groups and the students are very glad to benefit from these. 

Nirmala Fernandes
Director
Family Service Centre

Då skolorna håller stängt har sponsoravgiften fortsatt betalats ut till familjerna för att stötta under pandemin. Många föräldrar står utan arbete och försörjning och sponsoravgiften bidrar till, utöver de aktiviteter organisationen håller, till att säkra att barnen får de förnödenheter de behöver.


”Schools and colleges have not yet reopened and public exams for X and XII have been cancelled.  Students will be internally assessed and graded based on their performance during the year.  Those in the lower classes too have no exams and are to be promoted to the next level as per the government ruling. 

The adoption program is going on with most of the interviews with parents done online. In the community we conducted a daily nutrition program for children, for a month, sponsored by a donor.  Basically distribution of milk, fruit and eggs to help build their immunity during this difficult period.  Many families have been severely affected by the current lockdown with loss of income, so we will once again be distributing food packages shortly.  Although schools were shut during vacations, we continued to make the sponsorship payments and this has been of great help to the families for their daily needs.”

Nirmala Fernandes
Director
Family Service Centre

Rapporter för varje barn kommer komma till varje sponsor under sommaren där ni får mer info om just det barn ni stöttar. Så hoppas vi på att vi rör oss mot ljusare tider och att även Mumbai kan börja öppnas upp och barnen får återvända till en normal skolgång.


Vi har hamnat på ett överskott till följd av den aktuella valutakursen och efter bankavgifter (300 SEK) samt utrymme för mindre administrativa kostnader för bl.a. hemsidan (ca. 500 SEK) har vi ett överskott på 4.000 SEK. I augusti kommer jag göra en övrig donation till organisationen för överskottet, för att ytterligare stötta familjerna i den rådande situationen. Önskar någon få tillbaka sitt överskott, fyll i formuläret nedan alternativt maila mig senast 2021-07-31.


Ta hand om varandra!

Frida Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: