Stora utmaningar


 ”We have learned from our community workers who reside in the community itself that many families have moved to their native villages,  some hope to return, some may not, loss of income during this period has created a lot of hardships.  Meanwhile, the government decided not to hold final examinations that were cancelled owing to the shutdown and instead all have been cleared to the next level.”

Nirmala Fernandes
Director

Family Service Centre

Vi har nu nåtts av uppdaterad information om nuläget bland barnen och familjerna i Mumbai. Både familjerna och Family Service Centre står inför stora utmaningar. infrastrukturen i staden är fortfarande drabbad av landets lock down vilket påverkar likaväl familjerna som organisationens arbete. FSCs socialarbetare som bor närmare kontoret tar sig därför in till kontoret två gånger/veckan, medan övriga bedriver det administrativa arbetet hemifrån. De avvaktar nu nya riktlinjer efter slutet på juli, men det är fortfarande oklart hur dessa kommer se ut. FSC hoppas på att få möjlighet att i större grad kunna komma ut i områdena och bedriva sitt arbete.

Skolorna har varit stängda under landets lock down, vilket givetvis har påverkat barnens skolgång. Skolorna har nu påbörjat distansundervisning. Något som tyvärr är komplicerat för majoriteten av de barn som bor i slumområdena. För att kunna delta i undervisningen krävs att de har tillgång till en smart phone, dator eller surfplatta, vilket många barn saknar. Skolgången för barnen i slummen kommer därmed fortsatt drabbas hårt under den pågående pandemin.

Många familjer står utan försörjning och flera familjer har lämnat staden för att förhoppningsvis hitta stabilare förhållanden i sina hembyar. De som är kvar i staden och slumområdena drabbas därmed hårt vad gäller tillgång till bland annat mat. FSC har arrangerat insamlingar för att kunna förse familjer som deltar i deras program med mat, kläder och pengar. FSC är fortsatt i stort behov av donationer för att hjälpa de familjer som står utan inkomst i slumområdena.

”During this period we also  raised some funds through donations for distributing food provisions to our clients in the community.  The families are indeed very grateful to receive this as many are facing a lot of difficulties having lost their source of income following the lockdown.  Owing to the social distancing norms to be observed and thus to avoid crowding at the agency, we are providing assistance both by way of direct transfer of money to their individual accounts;  and , in kind for those who do not have their personal accounts.  With the donations received,  we plan to continue to provide the assistance for the next few months. ”

Nirmala Fernandes
Director

Family Service Centre

För att stötta FSCs arbete i dessa svåra tider, kommer vi göra en extra donation utöver sponsorprogrammet. Donationen kommer bestå av de donationer ni satt in utöver sponsoravgiften samt det överskott som vi har efter den årliga överföringen. Summan som kommer doneras är 3.000 SEK. Dessa pengar kommer gå direkt till familjerna i form av mat, samt genom direkta överföringar till de familjer som har egna bankkonton.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: